Leven met stress=lopen met een blaar

Als je wel eens hard loopt of wandelt, herken je dit vast: na een tijdje kom je in een flow die je in staat stelt uren door te gaan. De zon schijnt, je voelt je geweldig, je bent voor niets te stoppen. En dan voel je een blaar opkomen. Je komt nog steeds vooruit, maar de flow is eruit. Al je focus en aandacht worden getrokken naar de plek waar die blaar zit, je kunt alleen nog maar daar aan denken. En aan hoe lang het duurt voordat je die schoenen eindelijk kunt uittrekken.

Zo werkt het met energie ook. Constructieve, opbouwende energie helpt je in een flow te leven. Enthousiasme, nieuwsgierigheid, vreugde, plezier, tevredenheid en verbondenheid met anderen bijvoorbeeld dragen allemaal bij aan die flow en helpen je licht te leven.

Destructieve energie die teleurstelling, piekeren, boosheid, moedeloosheid en besluiteloosheid bijvoorbeeld met zich meebrengen, zijn als die blaar. Je kunt er mee functioneren, maar je focus ligt meer op verleden dan op het heden en op zaken die je uiteindelijk kunnen uitputten en blokkeren. We hebben allemaal weleens last van genoemde gevoelens. We zijn mensen en dit hoort nu eenmaal bij het leven, zeker onder stressvolle omstandigheden.  Maar het loopt en leeft wel veel fijner zonder blaar.

In mijn coaching help ik uit te vinden wat bij jou stress en destructieve energie veroorzaakt. Want wat je weet, kun je laten gaan en veranderen. Het assessment waar ik mee werk – de Energy Leadership Index- laat zien hoe jouw energiepatroon eruit ziet als alles goed gaat in je leven en op momenten dat je stress ervaart. Wat komt er dan boven en hoe komt dat?  Bewustwording van deze patronen creëert opties en keuzes, maakt dat je beter voor  jezelf kunt zorgen.

Voor je voeten  doe je dat immers ook. Als je weet dat je schoenen blaren veroorzaken, loop je ze beter in. Of je koopt nieuwe, dat kan natuurlijk ook.

Meer weten over wat de ELI voor jou kan betekenen? Neem contact met me op via het contactformulier of coaching@heidyknol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s