Coaching

Leiderschapscoaching

Wat is het?
Wie of wat leid jij? Een organisatie? Je gezin? Een team, jezelf? Misschien wel een combinatie of allemaal. In mijn allereerste leidinggevende functie was ik nog erg op zoek naar mijn eigen stijl: directief of juist vrij, verbindend of meer afstandelijk. Waar wilde ik ‘ op sturen’? Naarmate ik meer ervaren werd, veranderden mijn vragen en werd het steeds belangrijker ​wie ​ik wilde zijn in plaats van ​wat ​ik wilde doen.

Wat gaan we doen?
Een leiderschapscoaching traject brengt je inzicht in wie jij wilt zijn als leider en hoe je dat kunt bereiken.Wat gaan we doen?Als core energy coach start ik elk coachingstraject met een ELI (​zie uitleg onderaan deze pagina), en maak daarmee een balans op: hoe zit jouw energiepatroon in elkaar, welke overtuigingen en patronen helpen je en welke niet. Aan de hand van de terugkoppeling van de resultaten, maken we gezamenlijk een plan hoe het coachingstraject vorm te geven en welke doelen je wilt bereiken. We kunnen elkaar bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks spreken. Sessies zijn normaal gesproken een uur.

Life coach

Wat is het?
Iedereen maakt veranderingen mee in het leven: een nieuwe baan, de geboorte van een kind, verlies van een dierbare, een verhuizing, zoeken naar nieuwe zingeving of identiteit. Hoe je met verandering omgaat, wordt bepaald door wie je bent, wat je hebt meegemaakt en wat je overtuigingen zijn. Inzicht daarin helpt bewustzijn te creëren. Life Coaching brengt rust: je maakt tijd om verandering een plek te geven en vervolgens – als je daaraan toe bent, te bepalen hoe je verder wilt.

Wat gaan we doen?
Als core energy coach start ik elk coachingstraject met een ELI (​zie uitleg onderaan deze pagina),
en maak daarmee een balans op: hoe zit jouw energiepatroon in elkaar, welke overtuigingen en patronen helpen je en welke niet. Aan de hand van de terugkoppeling van de resultaten, maken we gezamenlijk een plan hoe het coachingstraject vorm te geven en welke doelen je wilt bereiken. We kunnen elkaar bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks spreken. Sessies zijn normaal gesproken een uur.

ELI

Onze samenwerking start ik met een Energy Leadership Index (ELI). Het duurt ongeveer 20 minuten om de vragenlijst in te vullen en de resultaten vormen een startpunt van onze coachrelatie.

Zelfs als je jezelf goed denkt te kennen, zul je verbaasd staan van de resultaten van de ELI. Voor mijzelf was het net of ik een puzzel legde en opeens het hele plaatje zag.
De ELI is een geweldig assessment en gaat veel verder dan allerlei persoonlijkheidstesten.

Het laat zien hoe jouw energiepatroon in elkaar zit: welke overtuigingen, patronen en percepties je hebt en hoe ze voor of tegen je werken.
Helemaal bijzonder is dat het assessment bewuste ​en ​onbewuste patronen blootlegt. Als je bewust bent van je patronen, heb je de keuze om dingen te veranderen!

‘Heidy encouraged me to follow my intuition and believe fully in myself so that I have been able to move closer and closer to my dreams! And enjoying the ride along the way!’